Bloemkool met kaassaus en worst
|
35 min
Ingrediënten:
4
personen
|
|
Bereiden:
-
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water.
-
Giet af en bewaar de helft van het kookwater.
-
Smelt de boter en de bloem in een pan.
-
Laat deze roux even uitzweten in de pan.
-
Voeg al roerend 300 ml van het kookwater toe en daarna de melk.
-
Laat de saus al roerend opnieuw dikker worden.
-
Zet het vuur heel laag en roer de kaas door de saus.
-
Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Leg de bloemkoolroosjes in de saus.
-
Bak de worsten langs beide kanten in wat boter.
-
Voeg de sjalot toe en zet het vuur zachter.
-
Haal na 10 minuten de worsten uit de pan.
-
Blus het aanbaksel in de pan met wat water en laat indikken tot sausdikte.
-
Voeg wat extra klontjes boter toe en zeef de saus.
Serveer de bloemkool met de worsten.
Lekker met puree of gekookte aardappelen.
|